Verhuizen binnen een instelling

Verhuizen binnen een instelling: omgaan met de bewoners

Wij schreven al eerder over zakelijke verhuizingen. Hier komt heel wat bij kijken en wij gaven u hierin ook weer wat tips, zoals u van ons gewend bent. Onder de zakelijke verhuizing valt ook het verhuizen binnen een instelling. Dit vraagt nog meer aandacht, want hierbij moet u niet alleen denken aan uw medewerkers, maar ook over het omgaan met de bewoners voor en tijdens de verhuizing.
Bij het verhuizen binnen een instelling (verzorgingstehuis , ziekenhuis, opvang in de pyschiatrie) is het zaak zo min mogelijk overlast en hinder te veroorzaken tijdens de verhuizing. Het is belangrijk de verhuizing in goede banen te leiden met zo min mogelijk obstakels voor de bewoners.

Samenwerking met het verhuisbedrijf
Bij het verhuizen binnen een instelling is het belangrijk dat er goed wordt samengewerkt. De facilitair manager van de instelling weet precies welke ruimtes belangrijk zijn voor het functioneren van de instelling. Hij / zij kent ook de (tijdelijke) alternatieve ruimtes en kan een (nood) plan opstellen, maar het is onmogelijk om de verhuizing in zijn of haar eentje in goede banen te leiden. Samen met een verhuisbedrijf kan alles heel goed voorbereid worden.

Planning
Bij iedere verhuizing is een goede planning belangrijk, maar bij het verhuizen binnen een instelling is dit nog belangrijker. Wanneer u besluit de zakelijke verhuizing binnen uw instelling door Caljouw Rademaker Verhuizingen te laten verzorgen, bent u verzekerd van een goede en gedegen planning.

Tips voor de planning
Voordat Caljouw Rademaker Verhuizing vrijblijvend bij u langs komt voor het bespreken van de verhuizing en de taxatie kunt u uw planning al een beetje voorbereiden en deze met ons bespreken. Denkt u hierbij aan:

  • Welke ruimtes moeten tot het laatst toe gebruikt worden;
  • Wanneer wordt er wel en niet gewerkt in bepaalde ruimtes?;
  • Welke ruimtes kunnen gebruikt worden voor korte / tijdelijke opslag;
  • Waar kunnen de bewoners verblijven zodat ze zo min mogelijk hinder van de verhuizing hebben?

Dit zijn nog maar een paar punten waar u aan moet denken. Caljouw Rademaker Verhuizingen helpt u graag bij (het verder voorbereiden van) uw verhuizing. Wij verzorgen en ontzorgen verhuizingen en zo ontzorgen wij dus ook uw bewoners.

Terug naar overzicht