• Home
  • Tips
  • Een taxatie voor uw verhuizing, wat houdt dat in?

Een taxatie voor uw verhuizing, wat houdt dat in?

Wanneer u een offerte aanvraagt bij Caljouw Rademaker Verhuizingen, maken wij altijd een afspraak voor een taxatie. Maar wat houdt een taxatie voor uw verhuizing precies in?

De taxatie plannen
Tijdens een taxatie voor uw verhuizing verzamelen wij alle informatie, welke nodig is om een op maat gemaakte offerte voor uw verhuizing te maken. Wanneer  u een offerte telefonisch aanvraagt, maken wij direct met u een vrijblijvende afspraak voor de taxatie. Ook is het mogelijk dat u per e-mail een offerteaanvraag doet. Na het ontvangen van deze aanvraag nemen wij altijd telefonisch contact met u op, om een taxatie bij u in te plannen.

Tijdens de taxatie
Na het maken van een afspraak, komt er op de afgesproken tijd en datum één van onze verhuisadviseurs naar uw huidige woning. Tijdens deze taxatie loopt hij / zij met u door uw huidige woning. Alle verdiepingen worden doorlopen en de spullen die verhuist moeten worden noteert de verhuisadviseur. Hierna zal hij / zij verschillende zaken met u bespreken, zoals:
– De verhuisdatum;
– Eventuele opslag;
– Transportverzekering;
– Eventueel de- en monteren van lampen;
– Eventueel inpakken / uitpakken.
Hierna maakt de verhuisadviseur op kantoor een op maat gemaakte offerte voor u. Hierin worden alle details van uw verhuizing opgenomen.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de taxatie?
Natuurlijk doet onze verhuisadviseur het werk en documenteert de verschillende zaken. Echter is het handig dat u verschillende zaken op een rijtje zet, zodat de taxatie gemakkelijk en vlot verloopt:
– Nieuwe woonadres, dan kunt u dit laten noteren tijdens de taxatie;
– Zaken welke speciale verzorging nodig hebben tijdens een verhuizing, zoals een piano. Dit kunt u de verhuisadviseur ter plekke laten weten en laten zien;
– Benoem eventuele problemen die de verhuizers kunnen hebben bij het parkeren, laden en lossen op zowel het huidige als nieuwe adres;
– Moet de inboedel of een gedeelte tijdelijk in opslag?;
– Wilt u dat de medewerkers in- en uitpakken de- en monteren?;
– Zijn er zaken die niet nu in de woning zijn, maar wel verhuist moeten worden?;
– De gewenste verhuisdatum.

Uiteraard kunt u tijdens het gesprek uw vragen stellen. Onze verhuisadviseur weet dat een verhuizing altijd zorgen met zich mee brengt. Spreek deze zorgen ook uit. Onze adviseur is er om u te helpen en uw zorgen weg te nemen. Hij / zij is er ten slotte in gespecialiseerd.

Na de taxatie
Na de taxatie voor uw verhuizing heeft zowel onze verhuisadviseur als u een helder beeld van uw verhuizing. U ontvangt na het gesprek een op maat gemaakte offerte. De verhuisadviseur spreekt met u af, wanneer u deze kunt verwachten. Uiteraard is zowel de taxatie als de offerte geheel vrijblijvend.

Wilt u na het lezen van deze informatie ook graag een offerte aanvragen of een taxatie laten inplannen? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een taxatie of het aanvragen van een verhuisofferte.

Terug naar overzicht