Verhuisfouten voorkomen
Veel gemaakte verhuisfouten
In de vorige blog gaven we tips voor de voorbereiding van uw verhuizing.
Als specialist in verhuizingen kent Caljouw Rademaker de veelgemaakte verhuisfouten.
Wij willen u helpen en zo verhuisfouten voorkomen, daarom hebben wij de meest voorkomende fouten voor u op een rijtje gezet.
1. Het niet goed inpakken van spullen
Wij zien vaak dat mensen verhuisspullen in vuilniszakken of plastic tassen verpakken i.p.v. in dozen. Zo gaan spullen vaak kapot en het is niet handig tijdens het verhuizen. Wanneer er wel dozen gebruikt worden, zijn deze vaak te zwaar ingepakt. Bijvoorbeeld een doos vol met boeken. Hier zijn hele handige boekendozen voor.
Bij Caljouw Rademaker verhuizingen kunt u verschillende verhuisdozen huren voor uw verhuizing.
2. Dozen niet labelen
Wij zien het vaak gebeuren: bij het inpakken en inladen weet men nog goed wat er in welke doos zit, maar bij aankomst in de nieuwe woning heeft men geen flauw benul meer. Voor zowel de verhuizers als u zelf erg lastig. Wanneer de dozen gelabeld / gestickerd zijn, kunnen deze direct in desbetreffende ruimte geplaatst worden in de nieuwe woning en ter plaatse of later worden uitgepakt. Ook de labels / stickers zijn verkrijgbaar bij Caljouw Rademaker Verhuizingen.
3. Te laat starten met inpakken
Veel mensen denken dat inpakken niet zoveel tijd kost. Dit blijkt vaak tegen te vallen en zo moeten er op de dag van verhuizing nog veel spullen worden ingepakt, wat voor veel stress zorgt. Het is verstandig ruim op tijd te starten en zo ook te kijken wat er eventueel weg kan van uw spullen. Dit hoeft dan niet mee met uw verhuizing en scheelt ook weer in tijd en kosten.
Bij Caljouw Rademaker Verhuizingen is het ook mogelijk uw spullen te laten in- en uitpakken en de- en monteren.
4. Geen vrije parkeerplaats
Alles is ingepakt en daar komt de verhuiswagen de straat ingereden… Helaas heeft u er niet aan gedacht een parkeerplaats voor uw woning vrij te houden en moet de verhuiswagen 20 meter verderop parkeren.
Zorg dus altijd voor een vrije parkeerplaats bij zowel uw oude als nieuwe woning.
5. Niet genoeg hulp
Wij horen vaak dat mensen om de kosten te drukken zelf extra hulp inschakelen. Geen probleem als dit ook daadwerkelijk zo is. Vaak valt dit tegen. Mensen onderschatten de intensiviteit van verhuizen en opa, oma, buurman met een zwakke rug en zwangere tante haken na een uurtje toch echt af, wat natuurlijk logisch is.
Onthoudt: verhuizen is zwaar werk en vermeld dit ook wanneer u hulp inschakelt van vrienden en / of familie.
6. Vergeten de wasmachine te ontwateren
Natuurlijk moet de wasmachine mee, echter wordt het ontwateren van de wasmachine nogal eens vergeten. Wanneer de machine wordt ontkoppeld, loopt hij helemaal leeg en heeft u een waterballet op uw vloer. Ook gebeurt het wel eens dat het water er pas uitkomt in de verhuiswagen, met als gevolg een auto vol water, maar ook uw overige spullen in de verhuiswagen hebben waterschade!
7. Het koffiezetapparaat is al ingepakt
Uw verhuisdag is een lange zware dag. Wat moet u op zo’n dag zonder koffie? Laat het apparaat dus lekker op het aanrecht staan met wat plastic bekertjes. Zo kunt u uzelf gedurende de dag voorzien van de broodnodige cafeïne, maar ook uw hulp / verhuizers zullen u zeer erkentelijk zijn!
Wij helpen u graag
Wanneer u uw verhuizing door Caljouw Rademaker Verhuizing laat verzorgen zullen wij er alles aan doen om uw verhuizing in goede banen te leiden en verhuisfouten voorkomen. Wij komen vooraf bij u langs om uw inboedel te taxeren, zodat u de juiste hoeveelheid dozen krijgt, de juiste hoeveelheid verhuizers en natuurlijk een gedegen verhuiswagen. Op deze manier zullen bovenstaande fouten u niet overkomen.
En heeft u voor of tijdens uw verhuizing vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, want wij helpen u graag!