• Home
  • Tips
  • Redenen om te verhuizen met bijpassende tips

Redenen om te verhuizen met bijpassende tips

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om te verhuizen. En per reden kan de verhuizing ook weer anders zijn of een andere aanpak nodig hebben. Waarom u ook gaat verhuizen, het is altijd verstandig om een Erkende Verhuizer bij je verhuizing te betrekken. Zo kan uw verhuizing soepel en stressvrij verlopen. Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat er veilig en verantwoord met uw inboedel wordt omgegaan.

Redenen om te verhuizen

De meest voorkomende redenen om te verhuizen zijn:

  • Huwelijk of samenwonen;
  • groter wonen;
  • dichterbij werk;
  • scheiding of een relatiebreuk.

Hieronder leest u per reden meer over de desbetreffende verhuizing.

Huwelijk of samenwonen

Dit is natuurlijk een heel leuk moment voor jullie beide, u en uw partner gaan samenwonen. Hierbij komt veel kijken, echter neemt u beiden uw eigen spullen mee, maar veel zal nog aangeschaft moeten gaan worden. Betreffende de spullen die u zelf mee neemt, kan dit oplopen van grote stukken tot uw gehele kledingkast. Daarom is het slim om een medewerker van het verhuisbedrijf langs te laten komen op beide locaties. Bij Caljouw Rademaker verhuizingen kunt u hiervoor een vrijblijvende afspraak maken. Hij / zij kan dan inventariseren hoeveel m3 er bij het ene huis meegaat en inventariseren hoeveel er bij het huis van uw partner mee gaat. Naar aanleiding van deze taxatie volgt er een vrijblijvende offerte op maat. Mochten jullie nu niet zo handig zijn met het monteren en demonteren van (nieuwe) grote stukken, kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Dit wordt dan uiteraard meegenomen in de offerte.

Groter wonen

Door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding gaat u verhuizen naar een grotere woning. In de jaren heeft u een heleboel spullen verzameld. Veel gaat mee naar uw nieuwe woning, maar een aantal spullen zullen ook achterblijven. Zoek eerst goed uit wat wel en niet meegaat. Daarna is het verstandig om een vrijblijvende taxatie aan te vragen en samen met één van onze taxateurs een ronde te lopen door uw woning. De adviseur inventariseert hoeveel m3 er mee verhuisd moet worden. Op basis daarvan volgt een vrijblijvende offerte op maat.

Dichterbij werk

Wellicht krijgt u binnenkort een nieuwe baan verder van uw huidige woning vandaag. Of u rijdt al jaren uren heen en weer naar uw werk en wilt toch wat dichterbij gaan wonen. Hierbij moet u, uw oude vertrouwde omgeving loslaten en open staan voor een nieuwe stad en nieuwe buurt. Omdat het niet niks is zo een gehele verhuizing is het verstandig om een Erkende Verhuizer zoals ons een offerte op maat te laten maken zodat u in kan zien wat de kosten zijn. Er kan ook in dit geval een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvend taxatie. Hij / zij kijkt ook in dit geval hoeveel m3 er meeverhuist moet worden naar uw nieuwe woonplaats.

Scheiding of een relatiebreuk

Helaas horen scheidingen en relatiebreuken ook bij het leven. Soms kan het niet anders en slaan jullie beide jullie eigen weg in. Wel moet jullie inboedel verdeeld worden. Wie neemt wat mee? Dit moeten jullie samen eerst gaan uitzoeken. Vervolgens is het slim om een verhuisbedrijf in te schakelen. De taxateur kan bekijken hoeveel m3 er verhuist moet worden. Mocht één van jullie nog geen nieuw onderkomen hebben dan is het ook mogelijk om uw inboedel (tijdelijk) op te slaan bij ons. Een verhuisbedrijf kan veel stress wegnemen tijdens deze moeilijke periode.

Vrijblijvende afspraak voor één van deze redenen om te verhuizen

Gaat u om één van deze redenen, of een andere reden verhuizen en wilt u een vrijblijvende afspraak maken voor een taxatie en bijbehorende offerte? Neem dan gerust contact met ons op. Wij ondersteunen en ontzorgen u graag bij uw verhuizing.

 

 

Terug naar overzicht