• Home
 • Tips
 • Inlichten van werknemers bij bedrijfsverhuizingen

Inlichten van werknemers bij bedrijfsverhuizingen

Bedrijfsverhuizingen komen regelmatig voor. Wij gaven eerder al tips voor een zakelijke verhuizing. Caljouw Rademaker Verhuizingen verzorgt ook bedrijfsverhuizingen en kent daarom hierbij de verschillende valkuilen. Wij zien regelmatig dat dit soort verhuizingen vertragingen oplopen, doordat de werknemers niet goed weten wat zij moeten doen in de voorbereiding naar de verhuizing. En dat terwijl het inlichten van werknemers bij bedrijfsverhuizingen zo belangrijk is. Wanneer het hier al fout gaat, dan loopt de gehele verhuisketen vertraging op. En daardoor moeten werknemers (meer) vrije dagen nemen en loopt uw bedrijf omzet mis. Daarom hebben wij hieronder 5 tips voor u om te zorgen dat uw personeel goed voorbereid is op de bedrijfsverhuizing!

Vijf tips voor het inlichten van werknemers bij bedrijfsverhuizingen

 1. Zet verhuisdozen niet op de bureaus

  Instinctief zetten werknemers hun ingepakte verhuisdozen op het bureau. Maar voor de verhuizers is dat ontzettend vervelend. De bureaus worden immers eerst verhuisd. De dozen komen later pas. Het kost de verhuizers veel tijd en kracht als ze bij ieder bureau eerst voorzichtig een verhuisdoos eraf moeten halen. Bovendien kunnen dozen krassen veroorzaken wanneer ze van het bureau afgeschoven worden.

 2. Slim stickeren

  Alles wat verhuisd moet worden, moet voorzien zijn van een sticker. Hierop staat cruciale informatie voor de verhuizers. Met behulp van de sticker en het van-naar-plan weten zij precies waar het object naar toe moet. Niet alleen welke verdieping, maar op welke kamer en zelfs welke werkplek. Daarnaast is het belangrijk dat de sticker op de zijkant van de verhuisdoos wordt geplakt en niet op de bovenkant. Want bij het stapelen van dozen zijn de stickers dan niet meer zichtbaar. Bespreek dit uitvoerig met uw medewerkers.

 3. Een duidelijk en simpel coderingssysteem

  Dek bij het inlichten van werknemers bij bedrijfsverhuizingen zeker aan het coderingssysteem. Dit mag eigenlijk niet ontbreken. Als u hier zelf mee aan de slag gaat, maak dit systeem dan niet te ingewikkeld. Caljouw Rademaker Verhuizingen kan u hier ook uitstekend mee helpen. Een van de veelgemaakte fouten bij coderingssystemen is dat de verkeerde sticker gebruikt wordt. Dan wordt de informatie dus ingevuld op een sticker die daar helemaal niet voor bedoeld is, wat tot verwarring leidt bij anderen. En als er iets verbeterd wordt, gaat ook dat vaak fout. Een werknemer ziet dat er iets niet klopt en verbetert dat, maar eigenlijk had hij of zij er gewoon een nieuwe sticker met de juiste informatie overheen moeten plakken.

 4. Taakverdeling en contactpersonen

  Bij een bedrijfsverhuizing worden er allerlei externe partijen ingehuurd. Het is daarom voor uw werknemers lastig om een vraag aan de juiste persoon van het juiste bedrijf te stellen. Met vragen over het coderingssysteem moeten ze immers niet bij de stoffeerder zijn. Een lijst met contactpersonen van alle partijen moet daarom onderdeel zijn van het draaiboek.

 5. Een duidelijke planning

  Tot slot moet het draaiboek een planning bevatten. Daardoor weten werknemers precies waar ze beter niet kunnen zijn op bepaalde tijdstippen. En wanneer alles klaar moet staan. Een goede voorbereiding is essentieel bij bedrijfsverhuizingen. Beter te vroeg dan te laat, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

Caljouw Rademaker Verhuizingen kan uw zakelijke verhuizing uiteraard voor u verzorgen. Wij kunnen het gehele proces uit handen nemen of u ondersteunen bij de verhuizing. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Terug naar overzicht