Verhuizen van elektronica

Elektronica is tegenwoordig onmisbaar in ons leven. Heerlijk televisie kijken ’s avonds na een lange dag werk, iets opzoeken op de computer of misschien vanuit huis werken op de computer, documenten afdrukken met de printer, noem het op, we hebben het allemaal nodig. Het is dus ook erg belangrijk dat deze spullen meegaan tijdens het verhuizen. Echter is het ook kwetsbaar materiaal. Het is daarom van belang op een goede manier te werk te gaan. Daarom geven wij dit keer een aantal tips voor het verhuizen van elektronica.

1. De bedrading loskoppelen

Voordat u enthousiast begint met het loskoppelen van alle elektronica, kunt u het beste een foto maken van hoe de bedrading nu vastzit.  Zo weet u na de verhuizing precies hoe u uw elektronica weer kunt aansluiten. Een andere handige tip is om de draden te markeren met gekleurd tape, zo weet u ook precies wat waar precies bij hoort.

2. inpakken van apparaten bij verhuizen van elektronica

De beste manier om elektronica in te pakken, is om de originele doos met opvul- en inpakmateriaal te gebruiken. Verhuizen van elektronica - tips van Caljouw Rademaker VerhuizingenHet zou natuurlijk goed kunnen, dat dit niet meer in uw bezit is. Gebruik in dit geval een doos die groot genoeg is om het apparaat goed in te laten passen. Zorg ervoor dat u voldoende inpakmateriaal gebruikt zodat de elektronica goed vast staat in de doos en niet kan bewegen. Bubbeltjesplastic is het ideale inpakmateriaal gezien het als een stootkussen functioneert. Stop alles wat bij dit specifieke apparaat hoort samen in één doos, zoals:

  • de afstandsbediening;
  • de bedrading;
  • de gebruiksaanwijzing;
  • en andere bijbehorende onderdelen.

Zo heeft u alles bij elkaar, zodat het niet kwijt raak en u hier niet naar hoeft te zoeken.

3. Inpakken van uw televisie

Het inpakken van de televisie is een lastig karwei gezien ze vaak zo kwetsbaar zijn. De beste inpakmethode hangt af van het type televisie. Zo zijn Plasma TV’s zwaarder en dus ook kwetsbaarder. LCD schermen zijn lichter en minder kwetsbaar, maar moeten nog steeds voorzichtig behandeld worden. Het is dan ook altijd aan te raden om de televisie in te pakken in de originele doos met het originele vul- en inpakmateriaal. Heeft u deze niet meer? Gebruik dan een grote doos, pak de televisie goed in en zorg voor veel vulmateriaal zodat de televisie niet kan verschuiven. Verder kan Caljouw Rademaker Verhuizingen u ook helpen met het de-monteren, inpakken en vervoeren van uw televisie, zo bent u verzekerd van een veilige verhuizing. Dan kunt u na een zware verhuisdag ’s avonds met de voeten omhoog uw favoriete serie kijken.

4. Inpakken en verhuizen van computers en laptops

Maak voor het inpakken van uw computer of laptop altijd even een back-up van al uw bestanden. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren tijdens de verhuizing, heeft u in iede geval de back- up van uw waardevolle bestanden. Verzeker uzelf ervan dat er geen CD’s of USB-sticks meer in de laptop of computer zitten, schakel deze daarna uit. Ontkoppel de bedrading voorzichtig en zorg ervoor dat u precies weet hoe dit weer aangesloten moet worden, inclusief de verbinding met printers, scanners en monitors. Maak ook hier vooraf even een foto van, of werk met gekleurd tape. Ook hier is het aan te raden om uw computer in te pakken in de originele doos, of uw laptop in een laptoptas.  Wanneer u geen originele verpakking meer heeft en ook geen laptoptas voor uw laptop, gebruikt u ook hier een doos met voldoende inpakmateriaal. Hetzelfde geldt voor het inpakken van een printer of scanner, vergeet hier niet ook de inkt cartridges uit te halen!

Wij hopen dat u uw voordeel ook kan doen met deze verhuistips van Caljouw Rademaker Verhuizingen. Wenst u hulp bij het verhuizen van uw elektronica? Wij helpen u graag en u kunt dan ook altijd geheel vrijblijvend contact opnemen.

Terug naar overzicht