• Home
  • Tips
  • Tips voor verhuizen naar het buitenland

Tips voor verhuizen naar het buitenland

Als verhuisbedrijf verzorgen wij niet alleen verhuizingen in het binnenland, maar ook in het buitenland. Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland, is dit een groot avontuur. Een nieuwe omgeving, meestal een nieuwe baan, een nieuw sociaal leven. Het is een hele verandering!
U heeft er vast enorm veel zin in, maar voordat uw leven in het buitenland van start gaat moet er nog heel wat gebeuren. Caljouw Rademaker Verhuizingen heeft daarom een aantal tips op een rijtje gezet die u kunt gebruiken bij het verhuizen naar een ander land.

Tips bij verhuizen naar het buitenland:

Tip 1: Maak een goede planning

Een verhuizing in het binnenland kost al aardig wat tijd, laat staan wanneer er sprakeverhuizen naar het buitenland is van een verhuizing naar het buitenland. Het maken van een goede planning staat daarom met stip op 1. Zorg dat u goed contact heeft met het verhuisbedrijf die u heeft gekozen. Hoelang duurt het ongeveer om de verhuisdozen over te brengen bij het verhuizen naar het buitenland? Plan het zo dat u al aanwezig bent wanneer deze verhuisdozen aankomen.

Tip 2: Regel tijdig alle vergunningen

Bij een verhuizing naar het buitenland komen er vaak allerlei vergunningen kijken. Denk hierbij aan:

  • Een visum;
  • Een werkvergunning;
  • Een importvergunning van bijvoorbeeld een auto.

Het aanvragen van deze vergunningen moet vaak ver van te voren geregeld worden, dus ook deze handeling moet goed worden ingepland! Het zou vervelend zijn als uw verhuizing naar het buitenland niet op tijd door kan gaan wegens het wachten op een vergunning.

Tip 3: Het doorgeven van adreswijzigingen

Ook is het van belang om adreswijzingen door te geven.  Ga na of het mogelijk is om bepaalde dingen over te zetten wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland of dat u verplicht bent om u uit te schrijven. Zo kunt u bijvoorbeeld wel een tijdschrift ontvangen op uw nieuwe adres in het buitenland, maar is het niet mogelijk om een internetabonnement te behouden.

Tip 4: Controleer belangrijke documenten

Controleer de geldigheid van al uw documenten. Zijn bijvoorbeeld uw paspoort en rijbewijs nog lang genoeg geldig? Gelden uw verzekeringen nog steeds na uw verhuizing naar het buitenland of moeten deze opnieuw worden aangevraagd in het land waar u gaat wonen?

Tip 5: Uitschrijven huidige gemeente en inschrijven op het nieuwe adres

Natuurlijk moet u wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland, aangeven dat u niet meer in Nederland woonachtig bent. Geef hierbij aan wat uw nieuwe adres is na uw verhuizing en check of het noodzakelijk is om u in te schrijven in uw nieuwe thuisland. Dit verschilt namelijk per land. Laat het pas weten als u er daadwerkelijk woont om misverstanden te voorkomen.

Zoals u kunt zien, komt er heel wat kijken bij een verhuizing naar het buitenland. Bovengenoemde tips zijn eigenlijk allemaal zaken, die geregeld moeten worden voor u gaat verhuizen. Het verhuizen zelf komt ook heel wat bij kijken en een verhuisbedrijf die hierin gespecialiseerd is, is dan ook zeker geen overbodige luxe.
Caljouw Rademaker Verhuizingen helpt u graag wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland. U kunt bij ons geheel vrijblijvend een offerte opvragen en bij andere vragen kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht