• Home
  • Tips
  • Uw kinderen voorbereiden op een verhuizing

Uw kinderen voorbereiden op een verhuizing

‘Mijn kinderen staan nu al te stuiteren voor de verhuizing en het duurt nog drie maanden voor het zover is… Hoe bereid ik hen nu het beste voor en help ik ze van die zenuwen af?’
Dat was de vraag van één van onze klanten. Uw kinderen voorbereiden op een verhuizing kan d.m.v. een aantal dingen. Wij hebben daarom in deze blog een aantal praktische tips voor een verhuizing met kinderen.

Praktische tips voor het verhuizen met kinderen
Als volwassenen het al spannend vinden, dan vinden kinderen het zeker spannend. Wij adviseren onze klanten altijd op tijd alles voor te bereiden en vragen aan ons te stellen. Neem uw kind dus ook al op tijd mee in de voorbereiding en laat ze vragen aan u stellen. Als ze weten dat het geregeld wordt en alles goed komt, is dat vaak al een hele geruststelling. Dat herkent u ook bij uzelf.

1. Bereid uw kind afhankelijk van de leeftijd tijdig voor op de verhuizing
Een kind van 3,5 jaar hoeft u niet al 3 maanden vooraf te vertellen dat jullie gaan verhuizen. Een kind heeft namelijk nog geen besef van tijd op deze leeftijd. Wanneer u dit dus al ver van te voren gaat vertellen, zal het kind alleen maar zenuwachtiger worden. En dat willen we nu juist niet! Kijk dus altijd naar de leeftijd van uw kind. Daarnaast weet u zelf vaak of uw kind goed met spannende dingen om kan gaan en of u het dus beter kort vooraf kan vertellen, of dat het geen probleem is wanneer uw kind al 2 maanden vooraf weet van de verhuizing.

2. Betrek uw kind bij de verhuizing
Laat uw kind het nieuwe huis zien en de eventuele nieuwe school. Laat ze spulletjes verzamelen voor de nieuwe kamer en laat ze een tekening maken over hoe zij de verhuizing voorstellen. Tevens kunt u bijvoorbeeld samen behang, verf, of een nieuw bed gaan uitkiezen. Bij het inpakken van de spullen kunt u uw kind zijn of haar eigen verhuisdoos laten versieren en daarna ook helpen inpakken natuurlijk. Zo wordt het verhuizen ook nog eens extra leuk.

3.Spreek uw zorgen niet uit over de verhuizing
De reden van uw verhuizing is soms niet altijd even leuk. Laat dit vooral niet merken aan uw kind. Spreek ook zeker uw zorgen niet uit over de verhuizing, maar benader het juist enthousiast.

4.Lees voor over de verhuizing
Er zijn meerdere voorleesboekjes voor kinderen van verschillende leeftijden.
Vandaag gaan we verhuizen van Annemarie Bon & Marjolein KrijgerBobbi gaat verhuizen van Ingeborg Bijlsma & Monica Maas. Dit zijn nog maar twee voorbeelden van boekjes over verhuizen. Echter zult u er op internet nog veel meer kunnen vinden.

5. Laat het verhuisbedrijf zien op internet
Wanneer u gebruik maakt van een verhuisbedrijf voor de verhuizing, kunt u dit bedrijf al laten zien. Zo kunt u op de website van Caljouw Rademaker Verhuizingen en op onze Facebook verschillende foto’s en filmpjes vinden van bijvoorbeeld de vrachtwagens en onze liften. Kinderen vinden dit vaak reuze interessant. Zo weten ze ook dat de spulletjes op die dag in die grote wagen vervoerd worden en wordt de verhuizing voor hen vaak een feest.

Meer weten?
Tot zover de blog  met tips omtrent uw kinderen voorbereiden op een verhuizing. Wilt u nog meer weten over een eventuele toekomstige verhuizing? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Natuurlijk kunt u ook een geheel vrijblijvende offerte bij ons aanvragen.

Terug naar overzicht