Tips voor de thuisblijvers

Door de gevolgen van het coronavirus gaan veel mensen dit jaar niet op vakantie. Misschien zijn de grenzen van uw favoriete vakantiebestemming nog niet geopend voor toeristen, of misschien blijf u überhaupt liever thuis. Maar dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn. U kunt uw vakantie thuis nuttig besteden en leuk invullen. Wij hebben daarom wat tips voor de thuisblijvers op een rijtje gezet.

Een interne verhuizing tijdens uw vakantie

Wellicht kent u het wel: u heeft behoefte aan ‘vernieuwing’ in of bij uw woning. Dan is uw vakantie thuis een goede gelegenheid voor een interne verhuizing. Zo kunt u:

  • uw slaapkamer omwisselen met een andere kamer. U slaapt dan weer in een andere plek in huis, dat voelt helemaal als nieuw.
  • uw woonkamer op een andere manier indelen. Verplaats bijvoorbeeld de bank naar de andere kant van de kamer. Richt uw zithoek geheel anders in en verplaats bijv. het dressoir.
  • uw eetkamer te veranderen. Draai bijvoorbeeld de eettafel aan kwartslag of een halve slag. Of verplaats de tafel naar rechts in plaats van links in de eetkamer.

Door deze veranderingen heeft u het gevoel weer in een nieuw huis te wonen.

Geef uw woning een make-over

Laat een frisse wind door uw woning waaien en geef uw woning tijdens uw vakantie een make-over. Zo kunt u:

  • de muur een likje verf geven;
  • een nieuw behang of een deel van de muur behangen;
  • nieuwe accessoires plaatsen;
  • nieuwe zithoek aanschaffen of werken met leuke kussens op uw bestaande bank.

Op deze manier krijgt u een geheel nieuwe look.

Vakantie in uw achtertuin

Wanneer men aan vakantie denkt, zeker in de zomer, denkt men vaak aan zon entips voor de thuisblijvers - tuinfeest - barbecue lekker lui genieten. Daarom is 1 van de tips voor de thuisblijvers om vakantie te houden in uw achtertuin. Plan een aantal dagen helemaal niks. En ga lekker zonnen in uw tuin. Zet ’s avonds de barbecue aan, trek een lekkere fles wijn open of zet een zomers biertje koud. Zo haalt u de vakantiesfeer naar uw achtertuin.

Geef een tuinfeestje

U kunt natuurlijk zelf genieten van uw tuin, maar wanneer u een fijne tuin hebt, kunt u ook uw vrienden uitnodigen voor een tuinfeestje. Het is natuurlijk belangrijk om niet teveel mensen tegelijk te ontvangen en u aan 1,5 meter afstand te houden. Met deze veiligheidsmaatregelen is het in de meeste tuinen goed mogelijk om een gezellig tuinfeestje te geven. Gebruik uw vrije tijd om u te verdiepen in het maken van zomerse drankjes, versier de tuin met lampionnetjes, een parasol en zomerse bloemen en steek de barbecue vast aan.

Fijne vakantie met deze tips voor de thuisblijvers

Wij hopen dat u met deze tips toch een fijne vakantie heeft deze zomer wanneer u thuis blijft. Het allerbelangrijkste is natuurlijk, dat u doet wat u wilt, lekker geniet en tot rust komt. Wij wensen u alvast een fijne vakantie!

Terug naar overzicht