Tips om uw huis koel te houden

Met de zomerse temperaturen die momenteel lang aanhouden, krijgen onze verhuizers vaak de vraag hoe het huis koel gehouden kan worden.
Daarom hebben wij dit keer wat tips om uw huis koel te houden

 1. Ramen en deuren vroeg in de morgen en laat in de avond open
  Vroeg in de ochtend en later in de avond kunt u het beste de ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Zo kan de koelere lucht naar binnen en kan het even goed door tochten in uw huis.
 2. Gordijnen, rolgordijnen etc. sluiten
  Iets voor de zon naar binnen gaat schijnen, sluit u het beste alle ramen en deuren en ook gordijnen en rolgordijnen. U houdt ze net zo lang dicht, tot er geen zon meer naar binnen schijnt. Zo komt er geen warmte van buiten naar binnen.
 3. Gebruik zo min mogelijk elektra
  Energieverbruikers zoals computers, tv’s, ovens, een wasmachine, ze produceren één voor één een heleboel warmte. Trek dus de stekkers eruit wanneer u de apparaten niet gebruikt.
 4. Natspuiten van een plat dak
  Wanneer u een plat dak heeft, of een aanbouw of dakkapel waar u makkelijk bij kunt, kunt u dit nat spuiten met koud water. Doe dit echter niet overdag maar ’s avonds. Zo verdampt het water niet direct en heeft u er een hele nacht profijt van.
 5. Gebruik een ventilator of airco
  Wanneer bovenstaande tips niet helpen, kunt u natuurlijk altijd nog een goede ventilator of airco gebruiken of aanschaffen. Dit zorgt er zeker voor dat uw huis koel is en blijft.

Buitenom deze tips om uw huis koel te houden, willen wij u natuurlijk ook de tip geven om ook gewoon te genieten van het mooie weer en bijvoorbeeld een heerlijk bezoekje aan het strand te brengen.
En gaat u verhuizen met dit warme weer? Ook bij warm weer helpen wij u graag bij uw verhuizing.

Fijne zomer!

Terug naar overzicht