Uw planten mee verhuizen

Bent u een plantenliefhebber en gaat u verhuizen? Dan wilt u wellicht graag uw planten mee verhuizen. Wij horen vaak de vraag, of dit kan en wat hierin mogelijk is. Men denkt soms dat er allemaal nieuwe planten aangeschaft moeten worden, terwijl iemand soms aan een bepaalde plant gehecht is. Wij kunnen u vertellen dat het mogelijk is (sommige) planten mee te verhuizen en geven u hierover wat tips.

Tip 1: Uw kamerplanten mee verhuizen

Het meenemen van kamerplanten tijdens een verhuizing is eigenlijk vrij eenvoudig. Doordat ze in potten zitten is het geen probleem oplanten mee verhuizen. planten in vensterbankm ze in het nieuwe huis neer te zetten. Erg handig om direct wat meer sfeer in het nieuwe huis te krijgen.
Pak alle kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Grote planten en potten zullen los vervoerd moeten worden, zet deze wel goed vast tijdens het vervoeren.

Tip 2: Uw tuinplanten mee verhuizen

Alles wat in de tuin geplant is, is een stuk moeilijker om over te zetten. Naast het meerwerk, is er ook een groter risico dat het natuurlijk niet succesvol wordt over gezet. De beste maanden om planten te verhuizen ligt tussen oktober en maart. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de specifieke planten en wat voor extra zorg hierbij komt kijken. Het is ook altijd mogelijk om zaden of stekjes mee te nemen.

Tip 3: Uw planten mee verhuizen? Overleg met de nieuwe eigenaar

Wanneer u uw (tuin) planten mee wil verhuizen, kunt u het beste even overleggen met de nieuwe eigenaar om achteraf misverstanden te voorkomen. Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar op de hoogte is. Laat desnoods opnemen bij de notaris wat er in de tuin blijft staan. Wanneer de tuin heel mooi erbij ligt bij de verkoop van de tuin en achteraf is alles leeg gehaald, dan zal de koper hier wellicht minder blij mee zijn. Bij kamerplanten is dit vaak geen probleem, hoe het huis wordt opgeleverd geeft vaak aan of de planten mee kunnen.

Voor onze verhuizers is het dus ook geen probleem dat uw planten mee verhuizen. Geef het bij de taxatie vooraf ook wel even door. Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u eenvoudig bij ons een offerte aanvragen voor uw verhuizing. Wanneer u aanvullende vragen heeft of informatie wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht