Housewarming organiseren

Wanneer u verhuist wilt u natuurlijk dolgraag uw nieuwe huis laten zien aan uw familie, vrienden, collega’s en kennissen. Om niet een half jaar met doorlopend bezoek te zitten kunt u hiervoor een housewarming organiseren.

Wat is een housewarming

Een housewarming is een trend die is komen overwaaien uit Amerika. Steeds vaker komen  housewarming parties voor. Dit kan iedereen op zijn eigen manier invullen, maar de insteek is om uw vrienden en familie de nieuwe woning te laten zien. Na de stress die bij het verhuizen is komen kijken, is het heerlijk om dit te vieren met vrienden en/of familie. Vaak gebeurt dit nadat alles naar wens is afgewerkt. Dan kunt u trots uw huis laten zien aan iedereen.

Zeker in de tijd waar we momenteel inzitten betreffende de coronamaatregelen is een housewarming een goede optie. U kunt nu immers geen bezoek ontvangen, terwijl u natuurlijk wel graag uw huis wilt laten zien. Een houswarming NA de coronamaatregelen is dan een goed idee. U kunt dan nu alvast bedenken wie u wilt uitnodigen voor uw housewarming en hoe u deze wilt invullen.

Voordelen van een housewarming organiseren

Er zijn een aantal voordelen die ervoor zorgen dat een housewarming organiseren steeds populairder wordt. Wij hebben een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • Iedereen kan in 1 keer de woning komen bekijken. In plaats van het te verspreiden over vele avonden dat er telkens 1 of een aantal mensen langs komen. Zo is het efficient om iedereen tegelijkertijd te ontvangen en voor diegene die niet op de datum konden, is het altijd mogelijk om achteraf nog keer langs te komen;
  • Natuurlijk is het ook gewoon gezellig om met zijn allen een feestje te houden. Of vrienden en familie door elkaar zitten of dat ze apart een housewarming krijgen kan zelf worden besloten;
  • Het is gebruikelijk dat er cadeautjes worden gegeven, natuurlijk is het niet verplicht en kan dit onderling worden afgesproken. Maar vaak worden er cadeau’s in de trend van een nieuwe woning gegeven. Handig op het moment dat u bijvoorbeeld nog een broodrooster of droogrek nodig heeft.

Bij twijfels over het organiseren van een housewarming, kunnen de bovenstaande voordelen u wellicht helpen in uw keuze van wel of niet doen.

Tips voor het plannen en organiseren van een housewarming

Bij een housewarming is alles mogelijk, wat u wenst. We geven u enkele tips voor het plannen en organiseren, maar u bent er uiteraard zelf helemaal vrij in, of u hier wat mee doet.

  • Uitnodigen is een belangrijk onderdeel. Bedenk vooraf goed wie er welkom zijn en kijk vervolgens op welke manier de uitnodigingen worden uitgedeeld. Dit kan simpelweg door een berichtje of mailtje, maar ook via de traditionele kaart kan de uitnodiging worden verzonden;
  • Lekkere hapjes en drankjes. Afhankelijk van het aantal mensen, kan er inkopen worden gedaan. U kunt ook hierbij zelf bepalen welke richting uw housewarming op gaat. Een groot feest met alcohol en veel hapjes of toch een degelijk feestje met wat meer rust in de tent?
  • Een tuin bij de woning? Hier kunt u natuurlijk optimaal gebruik van maken. Het meest ideale zou zijn een grote barbecue in de zomer. Alleen zijn dit zeldzame dagen dat het mogelijk is. Maar misschien is er een overkapping of kan er een partytent worden opgezet. Dit vergroot in ieder geval de plek om familie en vrienden kwijt te kunnen;
  • De rondleiding door de woning. Ook hier kunt u kiezen: Laat u iedereen vrij rondlopen of begeleidt u ze hierin? Vaak wordt dit in verschillende groepen gedaan om zo iedereen de aandacht te geven om het huis op de juiste manier te kunnen zien. Dit zal ook afhankelijk van de woning zelf zijn, hoe is de indeling van de woning en wat is hierin handig?

Kortom zoals u kunt lezen kunt u een housewarming op veel verschillende manieren organiseren. Zorg ervoor dat het feest bij u past en het naar uw wens verloopt, dan hebben zowel u als uw gasten een leuk feest.

Terug naar overzicht