• Home
  • Tips
  • Een piano- of vleugel verhuizen, hoe gaat dat?

Een piano- of vleugel verhuizen, hoe gaat dat?

Piano- of vleugel verhuizing
Het is een aparte tak binnen de verhuisbedrijven: een piano- of vleugel verhuizen. Caljouw Rademaker Verhuizingen verzorgt al jaren piano- en vleugel verhuizingen. Met de grootste zorg worden deze verhuizing uitgevoerd.
Vele mensen zijn best nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat. En eigenaren van piano’s en vleugels willen vaak vooraf weten, hoe dit gaat. Zij zijn uiteraard zuinig op hun piano of vleugel en willen graag weten hoe de verhuizing verloopt. Daarom kunt u in deze blog lezen hoe dat nu werkt zo’n piano- of vleugel verhuizen.

Een piano verhuizen vanaf het laadadres
Over het algemeen wordt een piano verhuizing met twee man uitgevoerd. Wanneer men bij het laadadres aankomt, gaan de verhuizers als volgt te werk:
– Zoals altijd stellen de verhuizers zich eerst netjes aan u voor;
– De piano wordt bekeken en daarna haalt men het materiaal wat nodig is;
– Daarna wordt de piano keurig ingepakt ( eventuele schade wordt uiteraard gemeld);
– Hierna kijken de verhuizers of de piano rechtop of op zijn zijkant op de pianowagen (een kar speciaal voor piano’s, zonder zwenkwielen) of hondje geplaatst moet worden, al naar gelang de af te leggen route;
– Met behulp van de laadklep wordt de piano in de verhuiswagen geplaatst.
En natuurlijk hebben de verhuizers ook nog tijd voor een grapje tussendoor om het ijs te breken, want zij weten als geen ander dat de eigenaren soms best zenuwachtig zijn. ‘Jammer dat het geen witte piano is mevrouw, anders zou ik er ook op kunnen spelen’, aldus Gert-Jan Vermeulen van Caljouw Rademaker Verhuizingen.

Een piano lossen op het losadres
Aangekomen bij het losadres gebeuren de zaken visa versa. Piano’s over een trap verhuizen is verleden tijd, of de piano moet erg licht zijn, waarbij de verhuizers makkelijk met vier man over de trap v oort kunnen bewegen, dan wordt er nog wel eens een uitzondering gemaakt. Wanneer een piano toch naar een etage moet, is het noodzakelijk dat dit via een raam of balkon kan, met behulp van de laadklep, de ladderlift of een kraan. Ook dit gebeurt uiteraard met vier personen.

Een vleugel verhuizen
De vleugel staat op gelijke voet met de piano. Voor een vleugel geldt hetzelfde principe, maar wel met die verstande dat een vleugel verhuizing altijd met drie man wordt uitgevoerd. Dit gebeurt met drie man, omdat:

  • Een vleugel op z’n zijkant vervoerd wordt;
  • Een vleugel zwaarder is dan een piano;
  • Het meer tilwerk vereist om de vleugel op zijn zijkant te krijgen;
  • Tevens worden bij het transport van een vleugel de poten ervan onder gehaald.

Piano- of vleugel verhuizing bij Caljouw Rademaker Verhuizingen
Wilt u uw piano- of vleugel verhuizen? Zoals u heeft gelezen kunt u hiervoor terecht bij Caljouw Rademaker Verhuizingen. Zoals omschreven voeren wij deze verhuizing met de grootste zorg uit. Neem voor meer informatie omtrent een piano- of vleugel verhuizing gerust contact op met Caljouw Rademaker Verhuizingen. Wij staan u graag te woord.

Terug naar overzicht