Duurzame verhuizing – vier tips

Duurzaam, dat leest u overal. Wellicht heeft u ook al gehoord over duurzaam verhuizen. Bestaat dat? Ja ook duurzaam verhuizen bestaat. Want voor en tijdens een verhuizing maken we gebruik van materialen, waarbij je milieuschade kan aanrichten. Maar met onze onderstaande vier tips voor een duurzame verhuizing, verhuist u milieuvriendelijk.

Tip 1 voor een duurzame verhuizing: Kies voor de juiste verhuisdoos

Vaak worden er verhuisdozen gekocht en na de verhuizing weggegooid. Niet echt duurzaam. Maar het kan ook anders:
Huur kartonnen verhuisdozen. Kartonnen verhuisdozen worden weliswaar uiteindelijk weggegooid, maar de kartonnen verhuisdozen die u bij het verhuisbedrijf huurt, zijn van een stevige kwaliteit. Deze gaan langer mee dan de gemiddelde verhuisdoos van de bouwmarkt. En daarmee is er minder afval. Wilt u verhuisdozen huren? Caljouw Rademaker Verhuizingen verhuurt verhuisdozen, maar bijvoorbeeld ook boekendozen. U kunt dus bij ons terecht voor verhuisdozen die bijdragen aan een duurzame verhuizing.

Tip 2 voor een duurzame verhuizing: zet duurzaam inpakmateriaal in

Probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken voor het inpakken van uw breekbare spullen, wanneer u duurzaam wilt verhuizen.
In plaats van bijvoorbeeld plastic folie kunt u bijvoorbeeld handdoeken en oude kranten gebruiken om uw breekbare spullen mee te beschermen. Ook kunt u papieren inpakmateriaal kopen. Dit is weliswaar alsnog wegwerpmateriaal, maar dan wel biologisch afbreekbaar. Dit kunt u in plaats van noppenfolie gebruiken om serviesgoed in te pakken. Wanneer Caljouw Rademaker Verhuizing uw verhuizing verzorgt, wordt er met papieren inpakmateriaal gewerkt voor bijvoorbeeld servies.

Tip 3 voor een duurzame verhuizing: recycle uw spullen

Tijdens de voorbereiding op uw verhuizing zult u ongetwijfeld spullen vinden die u niet mee wilt nemen.  Gooi deze spullen niet in de afvalcontainer, maar maak een bewuste keuze over hoe elk object hergebruikt of gerecycled kan worden. U kunt bijvoorbeeld spullen verkopen op de rommelmarkt of internet, of zelfs weggeven via sites of Facebook-groepen voor gratis spullen. Zo zorgt u voor minder afval en dus minder vervuiling.  Ook dit helpt mee voor een duurzame verhuizing

Tip 4 voor een duurzame verhuizing: gebruik geen plastic servies voor uw hulp tijdens de verhuizing

Wanneer u uw verhuizing duurzaam wilt houden, kunnen (plastic) wegwerpbekertjes en -bordjes echt niet meer in deze tijd. Zorg ervoor dat u wat van uw eigen borden, bekers en bestek apart houdt, zodat u deze kunt gebruiken tijdens de verhuisdag.
Heeft u toch geen zin om af te wassen? Dan is er ook nog een andere oplossing: koop biologisch afbreekbaar wegwerpservies. Zo zijn er bordjes van palmblad en bestek van hout. Voor de koffie moet u toch nog uw eigen bekers inzetten, want er bestaan geen volledig biologisch afbreekbare bekers. Er bestaan wel bekers van bioplastic, maar bioplastic is nog steeds moeilijk af te breken en niet goed voor het milieu.

Met deze tips komt u al een heel eind met een duurzame verhuizing. Zo draagt u ook tijdens het verhuizen bij aan de milieuvriendelijkheid.

 

 

Terug naar overzicht