• Home
 • Nieuws
 • Verhuizen tijdens de coronacrisis

Verhuizen tijdens de coronacrisis

Is verhuizen tijdens de coronacrisis mogelijk? Het antwoord hierop is: JA!  Wij kunnen het ons voorstellen dat u zich misschien afvraagt hoe het zit met uw verhuizing, dus wij leggen u graag uit hoe wij te werk gaan.

Verhuizen blijft doorgaan

Caljouw Rademaker Verhuizingen voert nog steeds verhuizingen uit. Wij staan graag klaar om u te helpen, waar dat kan binnen de richtlijnen van het RIVM en de adviezen en regels van de overheid. Dus als u wilt verhuizen tijdens de coronacrisis, kunt u een verhuisofferte aanvragen. Wij helpen u vervolgens graag op weg naar een veilige, snelle en goede verhuizing.

Geplande verhuizingen

De inzet van Caljouw Rademaker Verhuizingen is om uw verhuizing uit te voeren zoals met u is overeengekomen. Gezien de actuele situatie rond het Coronavirus zijn wel enkele aandachtspunten van belang, want de veiligheid staat voorop.

Hygiënerichtlijnen RIVM

In verband met het Coronavirus volgen wij, ter bescherming van klanten en medewerkers, de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Wij vragen u om deze richtlijnen ook te volgen:

 1. Regelmatig handen wassen met water en zeep.
 2. Hoesten en niesen in de binnenkant van de elleboog.
 3. Gebruik van papieren zakdoekjes.
 4. Geen handen schudden (hoezeer wij ook respect voor u hebben als onze klant).
 5. Minimaal 1,5 meter afstand houden tot andere mensen (hoezeer wij ook respect voor u hebben als onze klant.
 6. Geen samenscholing van meer dan 3 mensen.

Op de website van het rivm vindt u meer informatie over het coronavirus en de RIVM richtlijnen.

Nadere maatregelen

Op basis van van de RIVM richtlijnen heeft de transportsector een coronaprotocol opgesteld voor het verhuizen tijdens de coronacrisis. Caljouw Rademaker Verhuizingen behoort tot de Erkende Verhuizers. De organisatie voor Erkende Verhuizers  (brancheorganisatie voor de Nederlandse verhuisbranche) heeft voor Erkende Verhuizers aanvullend een coronahandreiking opgesteld voor maatregelen in specifieke verhuissituaties.

Max. 4 personen en min. 1,5 m afstand houden

De overheid adviseert iedereen dringend om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren en niet meer dan 4 mensen op één plaats bij elkaar te hebben. Wij vragen u daarom om zo min mogelijk mensen uit uw huishouden op één locatie aanwezig te laten zijn op de verhuisdag en minimaal 1,5 meter afstand te bewaren (gezinnen en kinderen zijn hiervan uitgezonderd).

Aanwezigheid van zieke personen

Om een soepele verhuizing te kunnen waarborgen, vernemen wij graag uiterlijk vóór aanvang van de verhuizing van u of er tijdens de verhuizing mensen aanwezig zijn die ziek zijn (art. 8 tweede lid AVVV), in de zin van koorts in combinatie met luchtwegklachten. In dit geval willen wij u vragen ons te bellen of te mailen. Als wij in overleg met u onder deze omstandigheden de verhuizing uitvoeren, volgen wij de instructies van de lokale GGD. Wij moeten dan helaas deze persoon vriendelijk vragen om het pand te verlaten totdat de verhuizing gereed is. Ook zal ons verhuisteam zich in dat geval uit voorzorg extra beschermen. Een en ander doet niet af aan het respect voor u als klant of andere aanwezigen, maar wij moeten de veiligheid vooropstellen.
Omgekeerd kunt u ervan verzekerd zijn dat zieke verhuismedewerkers of verhuismedewerkers met zieke huisgenoten thuis blijven. De gezondheid van klanten en medewerkers staat bij ons voorop.

Verhuizen tijdens de coronacrisis uitstellen

Bij ziekte in de zin van koorts in combinatie met luchtwegklachten kan in gezamenlijk overleg ook worden besloten om uw verhuizing uit te stellen. In dat geval zullen wij hierover nadere afspraken met u maken, zoals een nieuwe verhuisdatum en de eventuele vergoeding (art. 12 AVVV). Wij beseffen dat dit wellicht een probleem kan geven met goederen die verwijderd moeten worden van het laadadres. Wij beschikken over prima opslagfaciliteiten om uw goederen droog en veilig op te slaan en bieden u graag een passende oplossing aan.

Verhuizing annuleren

Mocht u besluiten om de overeengekomen verhuizing te annuleren, dan bent u hiervoor een schadevergoeding verschuldigd op basis van de verhuisprijs naar het volgende percentage (art. 13 AVVV):

 • Meer dan 30 dagen voor de verhuizing: 15 procent
 • 14-30 dagen voor de verhuizing: 50 procent
 • 7-14 dagen voor de verhuizing: 75 procent
 • Minder dan 7 dagen voor de verhuizing: 100 procent

Maar wanneer het echt overmacht is en de verhuizing verplaatst wordt, zullen wij geen annulering in rekening brengen.

Drukte vóór zijn

Vanwege het dringende advies om thuis te blijven, zijn veel mensen thuis. Dit is goed om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk af te remmen. Als de maatregelen straks worden verlicht of opgeheven, kan dat leiden tot een toestroom van mensen die tegelijk allerhande uitgestelde zaken alsnog willen regelen. Dit kan zorgen voor vertraging en wachttijd. U kunt dit vóór zijn door tijdig uw verhuisdatum alvast te laten vastleggen.

Volg de berichtgeving

Wij proberen deze pagina actueel te houden, maar de omstandigheden kunnen als gevolg van het Coronavirus snel wijzigen. Volgt u de berichtgeving op www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl (die informatie is altijd actueel en leidend ten opzichte van de informatie op deze pagina) of mail info@caljouw-rademaker.nl

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid toe in deze uitzonderlijke tijden. Onze ervaren en zeer gemotiveerde verhuizers staan ook nu voor u klaar om voor u een perfecte verhuizing te verzorgen en om u maximaal te ontzorgen.

Terug naar overzicht