• Home
  • Nieuws
  • 19 Jaar Caljouw Rademaker Verhuizingen!

19 Jaar Caljouw Rademaker Verhuizingen!

Dit jaar runt Ankie Meijer maar liefst 19 jaar Caljouw Rademaker Verhuizingen. Een mooie gelegenheid eens terug te gaan in de tijd samen met Ankie. Hoe is zij hier terecht gekomen? Wat is haar (ondernemers-)geheim en hoe houdt zij dit verhuisbedrijf zo succesvol? Kortom wat is nu eigenlijk het geheim achter het succes van Caljouw Rademaker Verhuizingen?

Het ontstaan van Caljouw Rademaker Verhuizingen
Hiervoor moeten we een heel stuk terug in de tijd. Verhuizen kende men vroeger ook, alleen ging het toen wat anders dan nu. Van oorsprong heet het bedrijf Caljouw en dit is ontstaan in 1886. Zij begonnen met paard en wagen met een bodedienst. De naam Caljouw werd toen al een begrip en dit bleef zo, tot Kees Rademaker het bedrijf kocht in 1994. De naam werd toen Caljouw Rademaker Verhuizingen.
Hoeveel eigenaren er Ankie voor zijn gegaan is niet bekend, vertelt Ankie. “Het zijn er vast en zeker veel geweest, maar ik weet alleen Rinus Caljouw en Kees Rademaker”.

Hoe het voor Ankie begon
Ankie hoort en ziet vaak dat mensen verrast zijn een vrouw als directrice van een verhuisbedrijf te treffen. Tegenwoordig is dit minder, want we zijn wat geëmancipeerder dan vroeger, maar toch hoort ze nog vaak de vraag hoe zij daar nu toch in terecht gekomen is. En dat is eigenlijk heel simpel, aldus Ankie. “Ik werkte voor Kees Rademaker en wilde graag samen met Yvonne Harthoorn mijn baan behouden. En onze oplossing was dit samen te kopen!” Ankie en Yvonne hebben dus op 1 februari 1999 Caljouw Rademaker Verhuizingen overgenomen. Zij hebben samen dit verhuisbedrijf gerund tot 2016. Toen besloot Yvonne een uitdaging elders aan te gaan en heeft Ankie het bedrijf in haar eentje voortgezet.
Natuurlijk staat Ankie er niet alleen voor. Zij heeft 11 verhuizers in dienst en twee administratief ondersteuners. Samen vormen zij een hecht en betrouwbaar team.

Veranderingen in de afgelopen 19 jaar
Het team van Caljouw Rademaker Verhuizingen is nu een relatief groot team in vergelijking met 19 jaar geleden. Yvonne en Ankie startten namelijk met voorman Gerrie en twee verhuizers, waarvan ze wisten dat die weg zouden gaan na een half jaar. En de samenstelling van het team is niet de enige verandering in de afgelopen jaren, vertelt Ankie grinnikend. “De wijze van transport is natuurlijk erg veranderd en verbeterd met modernere, luxere, uitgeruste wagens en geavanceerder materiaal. Maar ook de communicatie is een heel verschil. Als ik vroeger wilde weten, waar mijn verhuizers waren, probeerde ik de klant op zijn of haar huistelefoon te bereiken. Zo wist ik of ze daar nog aan het werk waren, of al waren aangekomen. Later kregen we piepers, waar ik de mannen mee op kon piepen. Nu lachen we hier natuurlijk om, want tegenwoordig doen we een appje in de groepsapp of we bellen even mobiel. Ook is de tijd van zoeken naar een adres en kaartlezen natuurlijk verleden tijd. Daar hebben we nu de navigatie voor”.

Een begrip in Zeeland
We kunnen eigenlijk wel stellen dat Caljouw Rademaker Verhuizingen een begrip is in Zeeland en tevens succesvol. Wat is Ankie haar geheim? “Kwaliteit bieden en waarborgen. En eigenlijk het belangrijkste: het behouden van een vaste groep medewerkers. En dit lukt mij eigenlijk al jaren heel goed”, vertelt Ankie met een trotse blik. En natuurlijk is dit iets waar een ondernemer ook trots op mag zijn. Maar hoe doet ze dit dan? “Door op een fatsoenlijk manier met elkaar omgaan. We hebben allemaal respect voor elkaar onderling en ik ook echt voor mijn werknemers. We doen dit namelijk met zijn allen en zo voelen we dat ook allemaal!”

Een solide bedrijf met kwaliteit
Voor haar klanten en personeel heeft Ankie op 1 februari 2018, de verjaardag van haar Caljouw Rademaker Verhuizingen, maar één boodschap: “op naar de volgende tien jaar!!!” Klinkt er met een hevige stem en sterke uitstraling. En dat is nu ook het doel wat Ankie voor ogen had met het starten van haar bedrijf 19 jaar geleden: een solide bedrijf maken, wat kwaliteit uitstraalt. En dit is nu ook precies wat men terugziet en waar Caljouw Rademaker Verhuizingen voor staat!

Terug naar overzicht