Tips voor uw huisdieren tijdens uw verhuizing

03 okt Tips voor uw huisdieren tijdens uw verhuizing

Eerder hebben wij al laten lezen in een blog hoe u uw kinderen het beste kunt voorbereiden op een verhuizing. Echter hebben wij ook genoeg klanten met een huisdier of zelfs meerdere huisdieren.
Nu hoeven zij natuurlijk niet te helpen met inpakken en ook het nieuwe behang helpen ze over het algemeen niet uitkiezen. Maar zij zien en merken wel dat er wat gaat gebeuren, wanneer er van alles wordt ingepakt en er allerlei dozen in huis staan. Dat kan ook bij uw huisdier zenuwen oproepen. Wij geven u daarom in deze blog een aantal tips, zodat ook uw huisdier(en) een aangename verhuizing hebben.

Wat kunt u doen voor uw huisdier tijdens de voorbereiding?
Een huisdier kunt u helaas niet uitleggen dat jullie gaan verhuizen, zoals bij een kind wel kan. Maar uw huisdier merkt het wel. Zeker de laatste dagen voor de dag van verhuizing. Wellicht bent u zelf wat gestrest en heeft u zenuwen. Dit voelt een huisdier heel goed. Daarnaast ziet hij of zij dat er wat staat te gebeuren. De ruimtes zijn anders, er staan dozen en er worden spullen opgestapeld of weggegooid.
U helpt tijdens de voorbereiding uw huisdier het beste door 1 kamer in dezelfde staat te laten voor uw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan de bijkeuken of wellicht de logeerkamer. Zet de spullen van uw huisdier hier, als het kan al een aantal weken voor de verhuizing. Laat deze kamer zo lang mogelijk tot net voor de verhuizing zijn of haar vertrouwde kamer. Hier vindt hij / zij dan zeker zijn rust.

Tips voor uw huisdier tijdens de verhuisdag zelf
De meeste mensen hebben een hond of een kat. Hiervoor hebben wij dan ook tips hoe u met hen het beste om kunt gaan op de verhuisdag zelf.

De kat tijdens uw verhuizing:
Uw kat kunt u het beste op de dag zelf zo lang mogelijk in de hiervoor ingerichte ruime laten. Kortom eigenlijk zijn of haar kamer. Daarom raden wij altijd een bijkeuken of logeerkamer aan. Hier moet namelijk niet veel doorheen gelopen worden en zo zit de kat op de dag zelf lekker rustig. Zorg voor genoeg eten en drinken in deze ruimte en zet hier ook alvast de reismand klaar. De kat weet hierdoor vaak al, dat hij straks mee moet en is zo voorbereid.

De hond tijdens uw verhuizing:
Gaat uw hond regelmatig ergens logeren? Heeft u een vaste oppas? Dan is het voor de hond het fijnst hem / haar op de dag van verhuizing hier onder te brengen. Een hond is nu eenmaal lastiger om een tijd in een zelfde rTips voor huisdieren tijdens een verhuizing, op foto een hond met een shirt aan van Caljouw Rademaker Verhuizingenuimte te laten zitten. Mocht uw hond toch niet naar de oppas kunnen, laat hem dan wel net als de kat in dezelfde ruimte. Zorg ook hier voor voldoende eten en drinken. Maar zorg er bij de hond wel voor, dat er een vast persoon is (die anders ook veel bij de hond is) die zijn handen veelal vrij heeft tijdens de verhuizing. Dan kan deze persoon bijvoorbeeld tijdens het inladen lekker gaan wandelen met de hond.

De huisdieren in het nieuwe huis
Net als u, zullen ook de huisdieren moeten wennen aan het nieuwe huis. Bepaal vooraf de slaapplaats van uw huisdieren in het nieuwe huis en zet hier zo snel mogelijk hun vertrouwde spullen inclusief eet- en drinkbak.
De kat kunt u in het mandje in deze ruimte zetten en het deurtje van het mandje opendoen. De kat kan dan zelf op zijn gemak eruit komen en de ruimte rustig bekijken. Wanneer de kat gewend is aan de ruimte, kunt u de deuren voor hem / haar openen in de rest van het huis, zodat dit verkend kan worden. Wacht zo’n vier weken, voor u de kat alleen naar buiten laat gaan.
De hond is het best gebaat bij de oude vertrouwde ritmes terug oppakken. Let wel goed op, dat u de eerste dagen bij het uitlaten de hond aan de riem houdt. Hij kent de omgeving nog niet goed en als hij schrikt, zal hij niet naar huis rennen maar in het wilde weg gaan lopen.
Wanneer u deze tips toepast, hebben ook uw huisdieren een stressvrije verhuizing.

Geen reactie's

Geef een reactie