Boeken verhuizen? Hier wat handige tips

06 nov Boeken verhuizen? Hier wat handige tips

U gaat verhuizen. U bent daarom druk bezig met inpakken en u denkt vooral aan de belangrijke dingen, zoals elektronica, kleding en waardevolle spullen. Misschien heeft u ook wel veel boeken en wellicht denkt u dat dit het makkelijkste is. Onderschat het niet wanneer u (veel) boeken heeft. Het inpakken is niet zo’n groot karwei, maar boeken zijn vooral zwaar. Wij hebben dan ook wat tips om bij uw verhuizing het verhuizen van boeken wat makkelijker te maken.

Goed inpakmateriaal
Wellicht denkt u dat u boeken gemakkelijk in een doos kunt doen en daarmee handig kunt verhuizen. Boeken verhuizen tips - afbeeldingen met boeken in een boekenkastEchter heeft u hiervoor goed inpakmateriaal nodig. Als eerste bestaan er namelijk speciale boekendozen voor het verhuizen. Caljouw Rademaker Verhuizingen heeft deze boekendozen ook in het assortiment. Deze dozen zijn sterker, kleiner dan een normale verhuisdoos en hebben de perfecte droge en schone omstandigheden voor uw boeken. Gebruik tevens inpakpapier om uw boeken mee in te pakken, zodat uw verzameling niet beschadigd.

Boekenverzameling verstandig inpakken

Er bestaan drie verschillende manieren om uw boeken te ordenen in de verhuisdozen:

 Rechtop;
 Plat;
 Met de rug naar beneden.
Zet u de boeken rechtop? Richt dan de voorkant naar de zijkanten van de doos. Op dezelfde manier als dat uw boeken in de boekenkast staan. Het platleggen van de boeken is een hele veilige manier van het inpakken van uw boeken. Pak hierbij de zwaardere boeken eerst in.
De boeken met de rug naar beneden leggen is mogelijk maar niet het meest verstandige. Op deze manier beschadigen de boeken namelijk het gemakkelijkst.
Wanneer u één methode kiest, houd deze dan ook aan voor al uw boeken.

Geen boekendozen, maar een koffer
Wilt u geen gebruik maken van boekendozen? Dan kunt u altijd een koffer gebruiken. Gebruik in dit geval wel een koffer op wieltjes. De verhuizers zullen u hier zeer erkentelijk voor zijn.

Veiligheidstips
Bij Caljouw Rademaker Verhuizingen staat veilig verhuizen hoog in het vaandel. Voor het verhuizen van boeken kunnen wij u dan ook de volgende veiligheidstips meegeven:

 De boekendoos mag niet zwaarder wegen dan 23 kilo;
 Gebruik een doos van gemiddelde grootte;
 Tape de voegen van de doos met boeken;
 Leg de zwaarste boeken onderop.
Wanneer u deze tips ter harte neemt, worden ook uw boeken handig en met zorg verhuisd.

Geen reactie's

Geef een reactie